Bewoners Liebaertstraat dienden bezwarenlijst in bij gemeente tegen serviceflats Brugsesteenweg

Redactie KW

De vzw Ecovivendi wil op het terrein aan de Brugsesteenweg 80a service- en seniorenflats bouwen. De bewoners van de Liebaertstraat zijn over de gang van zaken niet te spreken. Zij dienden dan ook een lijst van bezwaren bij de gemeente in.

Na het inkijken van de aanvraag rezen heel wat vragen bij de omwonenden. Vooreerst is het onduidelijk of het hier gaat om 84 dan wel 59 wooneenheden.

Claude Eetezonne uit de Liebaertstraat ging daarover bij het Vlaamse Gewest zijn licht opsteken. “Zij stellen dat vanwege het Vlaams Agentschap van Zorg en Gezondheid afd. Residentie en Gespecialiseerde Zorg een vergunning is toegestaan ten belope van 59 wooneenheden. Het gaat dus over hetzelfde perceel en over dezelfde aanvrager, namelijk de heer Luc Van Moerzeke van vzw Ecovivendi.”

De verbazing bij zowel het Vlaams Agentschap als bij de omwonenden is dan ook groot. Op de bouwaanvraag ter inzage in de gemeente staat het project vermeld met 84 wooneenheden.

Als de bouwplannen worden goedgekeurd zoals die nu voorliggen, zal dat panoramische uitzicht voor de meeste bewoners verleden tijd zijn. Achter de huizen zal namelijk een weg lopen en een kleine parking worden aangelegd en wordt het zicht belemmerd door het nieuwe pand. (AV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier