Bewoners Kortrijk-Oost tevreden met hun buurt

Redactie KW

Eén derde van de inwoners van de regio Kortrijk-Oost heeft gereageerd op een enquête van de stad. Die wil de leefbaarheid in de omgeving verbeteren door te peilen naar de verzuchtingen van de inwoners. Het feit dat zoveel mensen aan het onderzoek hebben meegewerkt, is voor Kortrijk een bevestiging dat de situatie in ondermeer de sociale Venningwijk al veel beter is dan vroeger.

Bij meer dan vijfhonderd Kortrijkse gezinnen viel onlangs een vragenformulier over de leefbaarheid van hun wijk in de bus. Eén derde van hen liet weten hoe het is om te wonen in ondermeer de Venningwijk in Kortrijk. Dries Baekelandt (Projectwerking Kortrijk): “Tout court zien we toch dat de meerderheid van de mensen er heel graag woont. Als troeven van het gebied geeft men de nabijheid van het stadscentrum aan, en de groene zones in het gebied. Een algemene tevredenheid dus, maar toch kan het hier en daar beter.”

Overlast

Een kwart van de ondervraagden vindt dat de sociale woningen slecht scoren op vlak van energiezuinigheid. In de Venningwijk is dat zelfs de helft. Veertig procent van de ondervraagden ervaart ook overlast, zoals parkeerproblemen, sluikstorten of criminaliteit. En de helft meent ook dat er te weinig groen is in de buurt, vooral in de omgeving van de Gentsesteenweg.

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier