Bewoners Koordhoekwijk in Zarren willen via petitie buren weg

Redactie KW

Enkele bewoners uit de Koordhoekstraat in Zarren zijn met een petitie met veertig handtekeningen naar sociale bouwmaatschappij De Mandel gestapt. Ze zijn de overlast van één bepaald gezin beu en willen dat de bewoners uit hun huis worden gezet.

Het geviseerde gezin is dat van Marijke V., die enkele weken geleden door de rechtbank van Veurne nog als ‘de spin in het web’ werd bestempeld. Ze stond toen, samen met nog enkele andere betrokken, onder wie ook de 18-jarige Brecht B., terecht voor een lange reeks criminele feiten, gaande van diefstal tot inbraak. Zij kwam er van af met een voorwaardelijke straf – ze heeft thuis de zorg over haar vijf kinderen – terwijl Brecht B. en zijn voornaamste kompaan – twee jongeren die ze bij haar in huis had opgenomen – de cel in moesten.

Vroeger dan de buurt had verwacht is Brecht B. nu terug op de Koordhoekwijk en dat zint de omwonenden niet. In een petitie sommen ze op wat hen op de lever ligt: dreigementen, allerlei overlast gaande van een loslopende hond tot het aanpraten van drugs aan jongeren uit de buurt, het feit dat zowat dagelijks politiecombi’s moeten aanrukken… Navraag bij enkele buren levert nog meer cassante verhalen op: wanneer een buurvrouw gevraagd wordt om een alcoholstift en ze die zonder argwaan in bruikleen meegeeft, blijkt daags nadien dat één van de kinderen van Marijke V. er plots kaalgeschoren bij loopt en ‘lul’ op zijn schedel geschreven kreeg. De kinderen gaan plassen in een zwembadje in de tuin van de buren, krassen met keien op de garagepoort, gaan aan de haal met andermans fietsen of gooien brandende sigaretten in de brievenbus, gevuld met correspondentie. En of het nu dag of nacht is : ook de muziek eens zo luid mogelijk zetten behoort bij het gezin tot de mogelijkheden.

Bij De Mandel heeft men weet van de verzuchtingen van de buurtbewoners. In de loop van volgende week wordt met de betrokkenen rond tafel gezeten.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Torhout) van vrijdag 18 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier