Bewoners klagen over slechte fietspaden langs Gistelsteenweg van Zerkegem naar Jabbeke

Redactie KW

De fietspaden langs de Gistelsteenweg van Zerkegem tot in Jabbeke zouden in heel slechte staat verkeren. Een inwoonster kaartte de situatie al verschillende keren aan bij het gemeentebestuur, maar zonder resultaat.

“De fietspaden vanaf Zerkegem tot in Jabbeke zijn niet meer te berijden aan beide kanten”, zegt Beth Jonckheere, die woont langs de Gistelsteenweg in Zerkegem. “Het ligt vol met putten, bulten en steengeruis. Ik heb dat gemeld aan burgemeester Daniel Vanhessche, maar hij zegt dat hij er niets kan aan doen. Wanneer ik dit wilde melden aan een schepen en hem een mail stuurde, reageerde deze er zelfs niet op.”

De inwoonster van Zerkegem ging daarom nog een stap verder. “Omdat ik vanuit de gemeente Jabbeke toch geen concrete oplossingen kreeg, stuurde ik een mail naar de gouverneur van West-Vlaanderen. Hij liet me weten dat het traject van Zerkegem naar Jabbeke geen belangrijke weg is en dus nog even kon wachten. Dat vind ik echt niet kunnen. Mensen van Zerkegem die naar Jabbeke en omgekeerd willen fietsen moeten op de weg rijden, omdat het niet meer mogelijk is om op het fietspad te rijden. Dat wordt een gevaarlijke situatie en vereist toch wel de nodige aandacht die het niet krijgt vanuit het gemeentebestuur Jabbeke”, aldus Beth Jonckheere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier