Bewoners Heiststraat in Zeebrugge vragen actie

Redactie KW

De bewoners van de Heiststraat in Zeebrugge storen zich mateloos aan het gebrek aan expertise bij de werken in hun straat en aan het feit dat de aannemer er klei en klinkers stort.

Volgens de bewoners zijn de problemen gestart toen aannemer RTS uit Zedelgem begon met het uitbreken van de straat en het vervangen van de rioleringen. Al snel bleek dat de rioleringen niet diep genoeg zaten om daar woningen op aan te sluiten. Bij heel wat woningen moest een interventie gebeuren om overstroming te voorkomen. Na bijna een jaar werken zit de aannemer volgens de bewoners nog maar halfweg in de straat.

Stortplaats

Ook inwoners van de omliggende straten van de Heiststraat zitten met vragen over de aannemer, die op heel wat plaatsen materiaal achterlaat. Zo worden enkele braakliggende stukken grond gebruikt als stortplaats voor de uitgegraven klei en klinkers die uitgebroken werden in de Heiststraat.

De bewoners van de Heiststraat zijn het beu dat er geen actie ondernomen wordt, ondanks het aanschrijven van heel wat diensten en mensen. Ze hopen dat iemand iets onderneemt om de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren.

(SR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier