Bewoners Halewijnstraat eisen maatregelen na schietpartij

Redactie KW

Donderdag 6 augustus rond 23.30 uur werden de bewoners van de Halewijnstraat opgeschrikt door geweerschoten. Aan het huisnummer 23 – waar een gezin van Tunesische origine woont – werden enkele salvo’s gelost. “Sinds de komst van het gezin is het hier nooit meer rustig”, klinkt het bij de buurtbewoners. Sommigen overwegen zelfs om te verhuizen. “Wat als die schutters terugkeren en een kind raken ?”

Een buurvrouw vertelde dat zij de overlast meer dan beu is. “Wanneer de politie niet ingrijpt, verkoop ik mijn huis en ga ik elders wonen. Sinds de komst van dit gezin is het hier nooit meer rustig in deze straat. Soms wonen ze hier met zijn tienen. ‘s Avonds – en tot een gat in de nacht – is het een komen en gaan van vreemde mensen. Wij vragen ons af wat hier aan de hand is.”

“Onze nachtrust wordt regelmatig gestoord door het lawaai. Soms sta ik gewoon te beven op mijn benen wanneer het er weer heel luid aan toe gaat. Wij hopen alleen dat na deze schietpartij de bevoegde instanties ingrijpen en onze rust terugkeert.”

Reactie Burgemeester

Burgemeester Jean-Marie Bonte noemt zich “zeer verontrust door de feiten. Ik was enorm verrast dat in onze landelijke en anders zo rustige gemeente een schietpartij had voorgedaan. De mensen van Midow hebben me alle details rond de zaak verschaft en we willen onmiddellijk ingrijpen, want blijkbaar is het niet de eerste keer dat die familie voor problemen zorgt. Maar nu is de situatie toch aan het escaleren. Ik wil de buurtbewoners en hun kinderen geruststellen, we zullen er alles aan doen om hun veiligheid te garanderen en de straat leefbaar te houden. Zo’n mensen horen niet thuis in Oostrozebeke.” (CLY/PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 14 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier