Bewoners gewekt door te vroege huisvuilophaling in Ieper

Redactie KW

Na de perikelen over de te vroege ophaling van PMD-zakken door EcoLys wordt nu ook ruimdienst Dekeyser, die het restafval ophaalt, op de vingers getikt. “Tot nog toe kregen wij geen klachten”, verdedigt zaakvoerder Dirk Dekeyser zich.

Deze week kreeg burgemeester Luc Dehaene het bericht dat ruimdienst Dekeyser het restafval in enkele Ieperse straten al rond vijf uur ophaalt. “De regel is nochtans simpel : vóór zes uur ‘s ochtends mag er geen afval worden opgehaald, om de nachtrust van onze inwoners te bewaren”, aldus burgemeester Dehaene. “Er is wel een clausule in het contract voorzien waarbij de ophaaldiensten vroeger mogen beginnen, maar die geldt enkel tijdens een ernstige hittegolf die de arbeid een pak zwaarder maakt.”

Uit voegen gebarsten

Zaakvoerder Dirk Dekeyser : “Het is inderdaad zo dat onze mensen iets na 5 uur ter plaatse zijn. Willen we alles goed uitvoeren, dan kunnen we haast niet anders dan vroeger dan 6 uur te starten met de ophaalronde. Je moet weten dat wij elk jaar tijdens de zomerperiode de ophaalkalender voor het daaropvolgende jaar moeten opstellen. Vorig jaar barstte de ophaalronde op maandag echter nog niet uit haar voegen, dit jaar is dat wel het geval. Die plotse toename konden we niet voorspellen. We weten als geen ander dat onze vuilniswagens nogal wat decibels produceren, en dat is er niet op verbeterd sinds we de overstap van vuilniszakken naar het containersysteem hebben gemaakt. Tot nog toe kregen we echter geen klachten over geluidsoverlast ‘s morgens. Vanaf volgende week zorgen we voor een verandering in het schema, zodat iedereen weer op beide oren kan slapen.”

(MV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier