Bewoners geëvacueerd bij brand in flatgebouw in Vichte

Redactie KW

In een appartementsgebouw in de Cardijnstraat in Vichte is er maandagavond omstreeks 17.15 uur brand uitgebroken. Alle bewoners uit de 12 flats in het gebouw werden preventief geëvacueerd. De getroffen flat brandde voor de helft uit.

Het waren buurtbewoners die meteen de brandweer verwittigden toen ze het vuur opmerkten. De brandweer was snel ter plaatse. “Het appartement waar de brand ontstond, brandde voor de helft uit, maar we konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de andere flats in het gebouw”, aldus de Anzegemse brandweer.

Ontruiming

Alle bewoners van het gebouw, dat 12 flats bevat, werden uit voorzorg geëvacueerd. Zij werden opgevangen door buurtbewoners. Een brandexpert kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van de brand te achterhalen maar details over zijn onderzoek zijn nog niet gekend. Volgens buurtbewoners ontstond het vuur in de slaapkamer van het appartement op de tweede verdieping. Niemand raakte gewond. Uiteindelijk konden alle bewoners, korte tijd na de feiten, allemaal terug naar huis.

(BWD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier