Bewoners De Tassche klagen over gevaarlijke bushalte

Redactie KW

Sinds twee jaar heeft De Tassche haar eigen bushalte. Een voorrecht dat er na lang ijveren van de buurtbewoners eindelijk kwam. De opstapplaats blijkt echter een vergiftigd geschenk. Passagiers wachten in de graskant omdat er geen bushokje is.

“De opstapplaats ligt in een bocht langs de Roeselaarsestraat. Daar mag 70 km per uur gereden worden maar bitter weinig mensen houden zich echter aan de snelheidsbeperking”, zegt een bezorgde moeder. “Naast de weg is er een smal fietspad en dan begint de gracht. De kinderen zijn dus genoodzaakt te wachten op een halve meter van het gevaarlijke verkeer.”

De oplossing ligt volgens de bewoners in het plaatsen van een bushokje. “Voor het gemeentebestuur kost zo’n bushokje, mede dankzij de vele subsidies, slechts 1600 euro. Op een gemeentebegroting is dat een miniem bedrag.”

Quasi onmogelijk

Het gemeentebestuur reageert echter dat De Lijn de locatie van de opstapplaatsen bepaalt en dat het quasi onmogelijk is om op de huidige locatie een bushokje te plaatsen. Zo worden de buurtbewoners van het kastje naar de muur gestuurd. (Tobias Callewaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 16 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier