Bewoners appartement in Middelkerke geëvacueerd na brand in kelder

Redactie KW

Omstreeks middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag is brand uitgebroken in een kelderappartement op de Zeedijk te Middelkerke. 12 mensen werden met de ladderwagen van de brandweer uit het appartement geëvacueerd. Eén onder hen raakte bewusteloos, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

Bij aankomst van de brandweer werd de bewoner bewusteloos aangetroffen in de deuropening van het appartement. De toegesnelde MUG kon de man reanimeren en naar een ziekenhuis te Oostende overbrengen.

Rook

Omdat het gebouw niet gecompartimenteerd is, kon de rook zich gemakkelijk verspreiden naar de bovenste verdiepingen.

Ook één bewoner van een appartement op de zevende verdieping werd met zware rooktintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht.

Evacuatie

Van de 1e, 2e en 6e verdieping werden totaal 12 personen met de ladderwagen geëvacueerd en naar een aanpalend restaurant overgebracht, in afwachting van een voorlopig verblijf in een plaatselijk hotel.

Geen kwaad opzet

Volgens de brandweer is de brand accidenteel ontstaan door onvoorzichtigheid van de bewoner van de kelderverdieping. Het appartement is volledig uitgebrand, er is voorts veel rookschade in het hele gebouw. Het parket bevestigde intussen dat kwaad opzet is uitgesloten.

(JT, JG, foto’s JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier