Bewoner uitgebrande huis Zuidstraat zelf verdacht van brandstichting

Redactie KW

Het parket van Brugge verdenkt Steve Haesaert (26), de bewoner van het uitgebrande huis aan de Zuidstraat, ervan de brand zelf te hebben aangestoken. De jongeman is aangehouden.

De brand brak zondag 22 maart even voor 14 uur uit in de Zuidstraat 262 in Ichtegem. Binnen de kortste keren stond de woning in lichterlaaie. Bewoner Steve Haesaert kon het huis tijdig verlaten. De brandweer van Torhout snelde ter plaatse, maar kon enkel verhinderen dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende woningen. De Zuidstraat werd afgesloten en pas om 16.50 uur weer opengesteld voor het verkeer. De woning brandde volledig uit.

Bewoner Steve Haesaert kon zijn tranen niet meer de baas toen hij zijn hele hebben en houden in de vlammen zag opgaan. De jongeman werd van de plaats van de ramp weggeleid en overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Omdat niet onmiddellijk een oorzaak kon gevonden worden, kwam een branddeskundige van het parket ter plaatse.

Dinsdag bevestigde het parket ons dat Haesaert is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de brand zelf te hebben aangestoken. Meer informatie was er op dat ogenblik nog niet. (HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier