Beweegbare bodem van zwembad Zwevegem is hersteld

Redactie KW

In het zwembad Sportpunt in Zwevegem is de sturing van de beweegbare bodem en muur volledig vernieuw. De werking van de zwembadclubs, van scholen en van de sportdienst zal vanaf nu opnieuw optimaal kunnen verlopen.

“Deze technische vernuftigheid biedt heel wat voordelen, maar technische snufjes betekenen ook soms technische problemen”, zegt schepen van Sport Isabelle Degezelle over de beweegbare bodem en muur die al enkele maanden niet goed functioneerden.

Het gemeentebestuur pakte de technische problemen die zich het afgelopen jaar af en toe voordeden grondig aan tijdens de eindejaarssluiting van het zwembad. Het verouderde bedieningsbord is totaal vervangen. Het elektrische gedeelte dat zorgt voor de regeling en sturing werd ook grotendeels vernieuwd.

“De oorspronkelijke offerte van 40.000 euro werd na onderhandelen gereduceerd naar 25.000 euro. Deze renovatiekost zal op 5 jaar tijd gerecupereerd zijn. Het onderhoudscontract kon namelijk herzien worden dankzij de vernieuwde apparatuur”, aldus nog Isabelle Degezelle.

(GV, foto GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad van 30 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier