Bevel legerkazerne Ieper overgedragen aan Ieperling Filip Borremans

Redactie KW

Vanmiddag vond op de Grote Markt van Ieper de bevelsoverdracht plaats van het CCMP, het Competentiecentrum Steunmaterieel en Producten, in de volksmond gekend als de legerkazerne van Ieper. Dat gebeurde tijdens een militaire plechtigheid met defilé.

Kolonel stafbrevethouder Pascal Meerpoel, ingenieur, verlaat na drie jaar bevelvoering over het CCMP, de Ieperse kazerne. Hij wordt opgevolgd door Luitenant-kolonel van het vliegwezen stafbrevethouder Filip Borremans, ingenieur, die tot voor kort Chef van de Ondersectie Helikopters bij de Sectie Luchtvaartmaterieel binnen de Algemene Directie Material Resources (DGMR) was. Pascal Meerpoel werd recent benoemd tot Kolonel en krijgt een andere taak bij de staf van Defensie in Brussel.

Zanger

De nieuwe directeur van de Ieperse kazerne Filip Borremans is 45 jaar oud en woont in Ieper. Hij is gehuwd en vader van vier kinderen. Hij bekleedde tot nu toe diverse functies bij het leger. Sinds 2010 was hij Chef van de Ondersectie Helikopters bij de Sectie Luchtvaartmaterieel. Daarvoor was hij werkzaam in Koksijde als commandant van de Flight Maintenance Vliegtuigen, waar hij instond voor de Sea King en Alouette III-helikopters. Nu kan hij in zijn eigen stad aan het werk. In de Ieperse kazerne werken 270 mensen. Vorig jaar werd even gevreesd voor de sluiting van de kazerne, maar ze heeft de besparingsronde bij Defensie overleefd. Er zijn momenteel geen verdere besparingsplannen, dus is er geen sprake meer van dat de kazerne zou sluiten. In zijn vrije tijd zingt Filip Borremans bij het Sint-Niklaas Mannenkoor en samen met zijn kinderen bij het Sint-Maartens Jeugdkoor in Ieper.

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier