Betonbedrijf uit Desselgem mag mogelijk niet uitbreiden door komst windmolens

Redactie KW

In Desselgem dreigt het betonbedrijf Devagro niet verder te kunnen uitbreiden door een klacht van de BVBA Storm die er vlakbij twee windmolens wil bouwen.

Devagro in Desselgem maakt in haar Eco2Beton-afdeling naar eigen zeggen een klimaatneutraal beton zonder cement te gebruiken. In de buurt wil Devagro nu een nieuwe fabriek bouwen voor de aanmaak van verharding voor parkings en wegen met een totale oppervlakte van ruim 8 hectare. Het gaat om een investering van 8 miljoen euro en moet op termijn zorgen voor 20 jobs. Maar BVBA Storm mag vlakbij twee windmolens bouwen en diende klacht in tegen de milieuvergunning voor de asfaltfabriek. Er is nu een patstelling.

Plaatstekort

Ignace Degezelle, Devagro: Een veiligheidsstudie moet uitwijzen of dat de bedrijven cumuleerbaar zijn of naast elkaar kunnen. Of er plaats genoeg is. De studie moet uitwijzen wie aan het langste eind trekt. Maar ik vrees dat de windmolens er zullen komen. Ze zijn vergund. Wij kunnen enkel in beroep gaan bij de minister om het pleit te halen. Ik denk dat de minister zal beslissen.

Eerder ondervonden nog bedrijven moeilijkheden bij hun uitbreidingsplannen door de inplanting van windmolens. Het windmolenbedrijf Storm wil wel met de bedrijfsleider van Devagro aan tafel zitten om alsnog een oplossing te vinden.

(BS/KV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier