Betoging tegen zinloos geweld geen succes in Kortrijk

Redactie KW

De betoging tegen zinloos geweld was zaterdag geen succes: amper 20 sympathisanten stapten met organisator Nathalie Staessen mee. Er was ook een incident met Voorpost.

Nathalie Staessen had opgeroepen tot een betoging tegen zinloos geweld. Haar zoon was aan de skatebowl namelijk hard aangepakt geweest, had zijn gsm moeten afgeven en was daarna nog geslagen. “Mijn zoon is lang niet de enige die zoiets meemaakte in Kortrijk. Daarom deze actie”, aldus Nathalie.

Zowat 25 personen kwamen uiteindelijk hun steun betuigen, onder wie een aantal leden van Voorpost, een nationalistische vereniging die ijvert voor een onafhankelijk Vlaanderen. Zij wilden mee lopen met hun vlag, maar dat stuitte op protest van Nathalie Staessen zelf. Daarop beslisten heel wat leden van Voorpost om te vertrekken. Zo ging het met een kleine 20 personen van de skatebowl naar het stadhuis, waar burgemeester Vincent Van Quickenborne hun ontving en luisterde naar hun grieven. Hij beloofde om politie en parket te vragen deze zaak uit te spitten. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier