Betoging Attakwa-moskee: VB-lid Dominiek Sneppe vangt witte verf op van tegenbetoger

Betoging Attawa-moskee: VB-lid Dominiek Sneppe vangt witte verf op van tegenbetoger (Foto Belga).
Redactie KW

Bij de anti-Islam betoging van het Vlaams Belang van maandagavond werd 1 persoon opgepakt omdat hij een pot witte verf probeerde te gooien naar VB-kopstuk Filip Dewinter. De politicus werd niet geraakt, omdat VB-raadslid Dominiek Sneppe uit Zedelgem de verf opving.

Filip Dewinter stelde maandagavond in Kortrijk zijn nieuwe boek Inch Allah voor, een pleidooi tegen de islamisering van Vlaanderen.

Zowat 250 betogers stapten maandag mee in de anti-moskeebetoging van het Vlaams Belang in de Kortrijkse Sint-Janswijk. De partij protesteert tegen de erkenning van de Attakwa-moskee in deze wijk. Na een zeer rumoerige en korte protestmars is het nu rustig.

Een honderdtal, voornamelijk allochtone, jongeren wachtte de betogers op aan het Sint-Jansplein, zo’n tweehonderd meter van de plaats waar de betoging startte. Er werd over en weer geroepen en er werd wat heen en weer gegooid. Met heel veel moeite konden de ordediensten de twee partijen gescheiden houden. Na de VB-meeting worden de VB-aanhangers onder begeleiding weggeleid naar hun voertuigen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier