Betalend parkeren vanaf 2010

Redactie KW

Als een van de laatste kustgemeenten voert Nieuwpoort in 2010 het betalend parkeren in. Niet alleen in sommige straten op de badplaats, maar ook in de Simliwijk en langs de ventweg op de Kaai wordt betalend parkeren ingesteld. In vergelijking met andere kustgemeenten behoren de tarieven tot de laagste.

Algemeen principe is dat van 1 april tot en met 30 september (zomermaanden) iedere dag moet betaald worden. Van 1 oktober tot en met 31 maart (wintermaanden) is een parkeerticket kopen alleen nodig tijdens de weekends, op de feestdagen en tijdens de weekdagen van de kerst-, krokus-, paas- en herfstvakantie. Op de badplaats kan men in de Albert I-laan maximum twee uur parkeren. In de andere straten en in de Simliwijk is de parkeerduur onbeperkt. Ook op de Kaai geldt langs de ventweg tussen de Astridlaan en de Kaaistraat en tussen de Oostendestraat en de Ieperstraat een parkeerduur van maximum twee uur. Op de grote parking op de Kaai blijft het parkeren gratis.

Tarief

Het tarief voor langparkeren bedraagt 1 euro per uur. Wie z’n auto in de Simliwijk kwijt wil, betaalt slechts 0,8 euro per uur. Kortparkeren tot maximum 30 minuten is gratis. De meeste dagtarieven kosten 5 euro per dag. Zowel bewoners, tweedehuisbewoners en toeristen kunnen zich een parkeerabonnement aanschaffen. Een jaarabonnement wordt ingevoerd voor Nieuwpoortse bedrijven die het onderhoud in gebouwen uitvoeren en voor vastgoedkantoren. De parkeervakken voor mindervaliden blijven gratis.

Tussen de Zeedijk en de Franslaan verdwijnen de ‘groene’ parkeerplaatsen voor bewoners. In de Franslaan zelf blijven ongeveer 20 parkeervakken voor de bewoners voorbehouden (DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier