Betafence uit Zwevegem beveiligt Formule 1 circuit in India

Redactie KW

Eens te meer heeft Betafence zijn positie bevestigd als wereldmarktleider in omheiningsoplossingen. Het bedrijf verwierf het contract voor de beveiliging van het internationaal circuit van Buddh dat momenteel wordt gebouwd. India’s eerste Formule 1 Grand Prix staat er gepland voor eind 2011.

Het parcours wordt momenteel gebouwd in Greater Noida, op zo’n 50 km van New Delhi. Het werd genoemd naar het Gautam Buddh Nagar-district waar het is gevestigd en zal tot 120.000 toeschouwers kunnen ontvangen. Het 5,14 km lange parcours werd ontworpen door de Duitse designer Hermann Tilke, gespecialiseerd in raceparcours.

Christophe Michee, sales director bij Betafence Middle East (Dubaï), verklaart: “Sedert de aankondiging dat in India een Formule 1-circuit zou gebouwd worden, heeft verkoopsverantwoordelijke Aamir Siddiqui samen met zijn team, zijn vakkennis benut om een oplossing voor te stellen aangepast aan de vereisten van een sportieve site. Onze afrasteringssystemen voldoen perfect aan de strenge vereisten van de FIA, en onze ervaring in gelijkaardige projecten (Motorland Aragon in Spanje, F1 Circuit in Abu Dhabi en F1 Circuit SITRA in Bahrein) hielpen ons dit contract in de wacht te slepen.”

Betafence is de grootste wereldproducent van omheiningen, met het grootste aanbod van afsluitingen en producten voor toegangscontrole. De onderneming heeft 11 productievestigingen in 10 landen met haar hoofdzetel in België. Verkoopskantoren zijn actief in de hele wereld.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier