Bestuurder verliest controle over het stuur in Aarsele en slaat over de kop

© Foto Ronny Neirinck
Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een bestuurder uit Izegem gewond na een ongeval op ‘t Hoge in Aarsele.

Omstreeks 3 uur zaterdagmorgen voerde een vrachtwagenchauffeur uit Litouwen op ‘t Hoge in Aarsele een manoeuvre uit. Hij draaide uit de richting van Tielt de Hogenovestraat in. Hij wachtte tot het verkeerslicht op groen stond om achteruit de Aarselestraat in te rijden. Na het uitvoeren van het manoeuvre wachtte hij voor het rood licht, maar stond nog met de cabine van de trekker op de Deinsesteenweg.

Net op dat moment kwam een 40-jarige bestuurder uit Izegem op de Deinsesteenweg aangereden. Bij het opmerken van de vrachtwagen ging de chauffeur bruusk in de remmen. Daardoor verloor die de controle over het stuur van zijn wagen en sloeg het voertuig over de kop. Het voertuig kwam vervolgens tegen een verkeerslicht terecht. Dit verkeerslicht kraakte af. De wagen kwam tenslotte op het dak tot stilstand.

Brandweerploegen van Aarsele en Tielt kwamen ter plaatse. De bestuurder raakte gewond en werd naar een ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie van de Regio Tielt legde hij een positieve ademtest af. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier