Bestuur van Ooststraat wil meer winkels over de middag open zien

Redactie KW

Zijn handelaars in de Ooststraat bereid om over de middag en ‘s avonds langer open te blijven? Het is een vraag die leeft in het bestuur van de belangrijkste centrumstraat. Uit een rondvraag blijkt dat avondshopping geen groot draagvlak heeft. Middagshopping wel.

„Het zou mooi zijn om te kunnen promoten dat alle winkels ononderbroken tussen 10 tot 18 uur open zijn”, zegt Jo De Peuter van de bekende Goethals Juweliers.

In andere steden zijn winkels vaak wel ‘s avonds langer dan 18 uur open of houden in de avonduren speciale koopavonden. Winkelconcepten aan de periferie van Roeselare (Media Markt, Brico,…) mikken wel op avondshopping. Om de mening van de handelaars te kennen, hield het bestuur van de Ooststraat een rondvraag bij de aangesloten winkels. „Er zou geen draagvlak bestaan om collectief samen te werken voor een avondshopping. Twee op de tien zou eventueel één donderdagavond per maand langer open willen zijn. Opdat zo’n project voldoende slaagkansen zou hebben, moet de helft voorstander zijn voor een gerichte communicatie.”

“Ook kleine zelfstandigen open over de middag”

Klanten en voorbijgangers lijken ook niet onmiddellijk voorstander van avondshopping. „Velen vinden het echter vervelend dat er heel veel winkels over de middag van 12 tot 14 uur gesloten zijn.”

„Dat klopt”, bevestigt Jo De Peuter van Goethals Juweliers uit de Ooststraat. Voor het bestuur van de Ooststraat is dat nu het eerste aandachtspunt. Ketens zijn vaak over de middag open, kleine zelfstandigen veel minder. “Het zou een goede zaak voor de volledige straat zijn als iedereen over de middag tussen 12 en 14 uur open zou zijn.” (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier