Bestolen handelaars trekken aan alarmbel in Westende-Bad

Redactie KW

In Westende-Bad trekken de handelaars aan de alarmbel. De jongste weken is er een ware inbrakenplaag aan de gang bij zelfstandigen. Van wasserettes over slagerijen tot speelgoedwinkels, iedereen krijgt inbrekers over de vloer. De handelaars zijn het beu en vragen grotere inspanningen van de politie.

Zondagavond nog maakten inbrekers een som geld buit in een wasserette in de Portiekenlaan. Een technicus herstelt de drankautomaat die ze openbraken. Uit voorzorg is de wasserette ‘s avonds voortaan twee uur vroeger dicht. Eén van de slachtoffers is een slager uit de Distellaan. “Ze zijn langs het rolluik naar binnen gekomen. De kassa’s zijn gestolen, ze waren niet open. Het is een plaag die nu al zeker 3 à 4 weken bezig is. Halverwege september is dat gestart bij de bakker”, getuigt slager Stijn Ryckeboer.

Onderzoek

Intussen heeft de slager nieuwe sloten en alarminstallatie. Maar in oktober alleen al waren zeker 15 handelaars van Westende-Bad het slachtoffer van een inbraak, de mislukte pogingen niet meegerekend. De politie erkent de inbrakenplaag en is volop bezig met het onderzoek Ze hoopt de daders – die wellicht in Westende wonen – snel te kunnen vatten. Maar intussen groeit de ergernis bij de handelaars.

(L.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Bestolen handelaars trekken aan alarmbel in Westende-Bad

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier