Bestelwagen belandt in Duinkerkevaart, bestuurder weet zich te redden

Redactie KW

In Andinkerke is een bestuurder van een kleine bestelwagen in de Duinkerkevaart terecht gekomen langs de Duinkerkekeiweg te Adinkerke.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag. De bestuurder, die werkt voor een Franse firma en momenteel in Brussel verblijft, moest op een kleine landweg aan de overzijde van de vaart, uitwijken voor een ander voertuig.

Door dat uitwijkmaneuver verloor hij de controle over zijn voertuig, raakte daarbij eerst een boom en belandde tenslotte met zijn wagen bijna aan de overkant van het diepe kanaal.

Bestuurder

Vooraleer de wagen volledig kopje onder ging kon de bestuurder zichzelf bevrijden door op het dak van de wagen te klauteren waar hij tenslotte met hulp van brandweer en enkele omstaanders de oever kon bereiken.

Duikploeg

Duikers van de brandweer van Veurne en de brandweer van de Panne kwamen helpen bij de berging van de wagen die als verloren moet worden beschouwd. Ook de Franse gendarmerie uit het nabije Duinkerke kwam ter plaatse.

De bestuurder hield er amper een nat pak aan over en werd niet gewond.

Tijdens de takelwerken werd de weg tussen Duinkerke en Adinkerke een tijdlang afgesloten voor alle verkeer op de plaats van het ongeval.

(JT, foto’s JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier