Bestek gemeenschapscentrum Kruiseke goedgekeurd

Redactie KW

De gemeenteraad van Wervik keurde het bestek voor de bouw van het gemeenschapscentrum in Kruiseke goed. Architect Pol Vandamme kwam de locatie, de keuze van de materialen en het ontwerp toelichten. Naast een grote zaal zijn er ook een vergaderzaal, leslokaal, cafetaria en bergingen voorzien. “We streven naar polyvalent gebruik”, aldus de architect. “Er zijn overal plooiwanden voorzien zodat indien nodig kan worden gezorgd voor één grote zaal.”

Buurtbewoners van de wijk Hoogland dienden een petitie en bezwaarschriften in. Ze vrezen dat het geen leven meer zal zijn op de anders zo rustige wijk. De tegenstanders zijn van oordeel dat de nieuwbouw te dicht tegen de achtertuinen komt en de nieuwbouw te hoog is. “De hoogte is lager dan de huidige bebouwing en we gaan van de omwonenden geen licht afnemen”, reageert architect Pol Vandamme.

De nieuwbouw komt volledig in beton, ook het dak. De oppositie steunde het ontwerp. De totale kostprijs voor de ruwbouw, betonvloer, schrijnwerk, elektriciteit, sanitair en centrale verwarming is geraamd op 578.501 euro. Het stadsbestuur kocht de grond van de sociale bouwmaatschappij De Leie en betaalde hiervoor 235.000 euro. De dertien plaatselijke verenigingen zijn al lang vragende partij voor de nieuwbouw. Nu gebruiken ze de vrije basisschool de Graankorrel of de kantine van voetbalclub Sparta Kruiseke.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier