Beste stoofvlees is dat van Hilde Vanoeteren uit Roeselare

Redactie KW

De mensen van het Knorr Bouillonketeltje gingen de voorbije weken op zoek naar het lekkerste stoofvlees in het land. Ze kregen meer dan duizend recepten binnen, maar kok Albert Verdeyen was het meest gecharmeerd door de versie van Hilde uit Roeselare. Een recept met -uiteraard- Rodenbach.

De deelnemers mochten hun gang gaan met de stoofvleesrecepten, enige voorwaarde was dat er een product van de organisator moest gebruikt worden. En dat zorgde voor regionale verschillen. Limburgers durven experimenteren met honing, Antwerpenaren met chocolade en Luikenaars verwerken er hun siroop in. Het mag geen verrassing zijn dat in de Roeselaarse regio Rodenbach werd gebruikt en zo’n recept werd ook de uiteindelijke laureaat. Winnares Hilde Vanoeteren (46 jaar) gebruikt Rodenbach, peperkoek, mosterd, varkenswangen en het Knorr Bouillonketeltje Vlees. Zij leerde het recept van haar grootmoeder.

“Het stoofvlees is nog maar de helft van het verhaal, de vers gesneden frietjes erbij zijn minstens even belangrijk voor mijn kinderen.”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier