Beste sommelier van Vlaanderen is Nederlander

De Nederlander Kees Dobbelaere is de beste Sommelier van 2008
Redactie KW

De Beste Vlaamse Sommelier is een Nederlander. Kees Dobbelaere kreeg die titel in Brugge van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers. Die bekronen jaarlijks de beste wijnkeldermeester in Vlaanderen. Kees Dobbelaere deed zijn wijnkennis op in Vlaanderen en maakte intussen al carrière als sommelier in verscheidene toprestaurants.

Kees Dobbelaere is de Beste Vlaamse Sommelier 2009. Hij deed zijn wijnkennis op in de Koksijdse hotelschool Ter Duinen en ging daarna aan de slag in De Karmeliet bij Geert Vanhecke. Sinds drie jaar serveert hij de wijn bij Danny Horzeele in Dudzele. Vorig jaar was ie nog de Beste Belgische Sommelier.

“Ik zal altijd mijzelf proberen te verbeteren op wijngebied,” zegt Kees. “Ik ben nog jong 25 jaar en zeker als ik nu die prijs heb ga ik niet luieren. Ik leg de lat steeds hoger en blijf bezig.”

Voor Kees Dobbelaere is de titel ook een promotie voor alle jonge sommeliers en een stimulans om door te zetten in dit moeilijke vak. Als Beste Vlaamse Sommelier is ie ook een kenner van de wijn van eigen bodem.

“Vooral de Limburgse,” weet Kees Dobbelaere. “Ik heb die ook bij ons in het restaurant op de wijnkaart staan. Ik ben ervan overtuigd dat de Vlaamse wijnen in de toekomst hun plaats op alle Vlaamse wijnkaarten krijgen. Heeft u al eens een West-Vlaamse wijn geproefd ? Van domein Six, Tempelberg. Dat was niet volledig mijn smaak. Sorry !”

De Beste Vlaamse Sommelier is een prijs die doorweegt, want de winnaar krijgt onder meer nog eens zijn gewicht in wijn. Kees Dobbelaere weegt ruim 100 kg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier