Beslissingen in bouwdossiers Kortrijk

Redactie KW

De stad Kortrijk heeft beslissingen genomen in enkele belangrijke bouwdossiers. Hotel Messeyne mag verbouwen, er komt een nieuwe handelsruimte en studentenkamers in de Wijngaardstraat en er komt meer parking aan het bedrijventerrein Kennedypark.

Hotel Messeyne

Hotel Messeyne, gevestigd aan de Groeningestraat 17, zal een kantoorgebouw in dezelfde straat ombouwen tot een hotel met 26 kamers. Het gebouw staat op de hoek met de Kleine Leiestraat ter hoogte van het Plein. De gevels en oude tuinmuren worden integraal behouden. De achterbouw langs de Kleine Leiestraat wordt verhoogd tot het niveau van het hoofdgebouw. Het pand is gelegen in het sinds 2003 beschermde stadsgezicht dat de Groeningestraat, het Begijnhofpark en de Begijnhofstraat omvat. De gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar gaf gunstig advies en nu heeft het stadsbestuur de bouwvergunning afgeleverd.

Wijngaardstraat

Het pand aan de Wijngaardstraat 4 dichtbij de Vlasmarkt werd onlangs gesloopt. De firma Rovan Immo zal er een nieuwbouw optrekken van drie bouwlagen met een teruggetrokken verdieping. Beneden is een handelsruimte voorzien en op de verdiepingen 7 moderne studentenkamers.

Schepen van stedenbouw Wout Maddens: “Het project biedt een uitstekende oplossing voor dit perceel in het winkelwandelgebied. Enerzijds brengt het meer commercieel leven in de Wijngaardstraat, mede dankzij deaantrekkingskracht van K in Kortrijk. Anderzijds is het goed dat er ook studenten komen in de omgeving van het jonge en bruisende pleintje van de Vlasmarkt .”

Parking Kennedypark

De intercommunale Leiedal bekwam de bouwvergunning voor de inrichting van een braakliggend terrein tussen de nieuwbouw van Voka en de bestaande gebouwen van Leiedal in het Kennedypark. De plannen voorzien 64 parkeerplaatsen met bijhorende groenaanleg en de aanleg van een bloemenweide met bomen en een vijver.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier