Beslissing over nieuw stadion Brugge uitgesteld

Redactie KW

De Vlaamse regering heeft de beslissing over het nieuwe voetbalstadion in Brugge opnieuw uitgesteld. Normaal was voorzien dat er vandaag een beslissing zou komen in het moeilijke dossier.

De Vlaamse regering was vandaag druk in de weer met de communautaire problemen en besliste om het dossier over het stadion door te schuiven. Volgens minister-president Kris Peeters komt het dossier volgende week aan bod.

“D-day die er geen was”

Na het verlopen van de derde, door de overheid zelf bepaalde, deadline, durft Club Brugge nog altijd te rekenen op de nodige daadkracht.

Op de eigen website reageert Club Brugge: “Verdere besluiteloosheid is nefast voor het voetbal in Vlaanderen/België en voor Club Brugge zelf. Immobilisme bedreigt de Belgische kandidatuur voor het Wereldkampioenschap in 2018. Gebrek aan daadkracht hypothekeert de positie van de Vlaamse voetbalclubs in functie van de nieuwe uefa-reglementering die van kracht wordt in 2012. Blijvend uitstel remt Club Brugge af in zijn verdere sportieve uitbouw.

Een verder voor zich uit schuiven van een beslissing bedreigt trouwens, net als het opleggen van randvoorwaarden, de levensvatbaarheid van het project.

Club Brugge en Uplace hebben een rationeel sterk dossier uitgewerkt en voorgelegd. Dit dossier is met een 30-tal studies onderbouwd. Alle mogelijke betrokkenen zijn gehoord. Na twee jaar onderhandelen en bijsturen is het nu tijd om te beslissen”, aldus Club Brugge.

In een eerste reactie zegt burgemeester Patrick Moenaert dat hij “kennis heeft genomen” van het uitstel en dat hij op de beslissing van de Vlaamse regering zal wachten.

“De beslissing over de locatie waar dit nieuwe voetbalstadion komt, is uitsluitend een Vlaamse bevoegdheid. Het is de Vlaamse regering die, in eer en geweten, moet beslissen”, zegt burgemeester Moenaert. “De Stad Brugge Brugge heeft in het voetbaldossier steeds zijn verantwoordelijkheid genomen. De gemeenteraad nam reeds in februari een standpunt in. Een stadion van 40.000 toeschouwers staat niet ter discussie. “

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier