Beslissing in zaak Bossuyt opnieuw uitgesteld

Redactie KW

De Kortrijkse raadkamer heeft vrijdag nog niet beslist of de vroegere sp.a-burgemeester van Menen, Gilbert Bossuyt, wordt doorverwezen wordt naar de correctionele rechtbank.

In een dossier dat al bijna vijf jaar aansleept, wordt de politicus verdacht van schriftvervalsing.

Een oppositieraadslid diende in oktober 2008 klacht in tegen Bossuyt omdat hij zou gesjoemeld hebben met een stemming over een bouwvergunning voor Huize Ter Walle. Bossuyt ging niet akkoord met de beslissing van de deputatie en wilde in beroep gaan bij de Raad van State. Coalitiepartner CD&V weigerde en verliet de zaal. Vraag is of er nog voldoende mensen aanwezig waren op het moment van de stemming. Gilbert Bossuyt en de sp.a-schepenen zeggen van wel, de toenmalige CD&V-schepenen beweren van niet. Zij bevestigen dat er beroep werd aangetekend met vervalste notulen.

Intussen zijn de seniorenflats, waar het om draait, al lang een feit maar de zaak blijft de gewezen burgemeester achtervolgen. De Kortrijkse raadkamer heeft de zaak verschillende keren uitgesteld. Advocaat Walter Van Steenbrugge hoopt dat het recht zal zegevieren. “Ik hoop dat de raadkamer volgende week vrijdag zal beslissen om mijn cliënt buiten vervolging te stellen”, vertelt de raadsman van Gilbert Bossuyt. De stadssecretaris werd intussen al buiten vervolging gesteld.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier