Beschuldigde realiseert zich plots welke schade ze aanrichtte

Redactie KW

Het assisenproces van de moord op Kurt Lefevere gaat de laatste uren in. Beschuldigde Deserranno kreeg het laatste woord. Ze is geschrokken van de schade die ze aanrichtte in de betrokken families. “Ik heb iedereen teleurgesteld.”

De beschuldigde kreeg het laatste woord. Sandy Deserranno (39) was opvallend korter van stof dan tijdens de debatten. “Ik heb deze week bepaalde verklaringen gehoord waardoor ik zwaar aangeslagen ben.”

‘Teleurgesteld’

Sandy Deserranno is geschrokken van de schade die ze heeft aangericht in beide betrokken families. “Ik heb iedereen teleurgesteld en besef het maar al te goed. Ik heb Kurt echt niet dood gewild, en Kurt verdiende dit echt niet.”

Nadia Lorenzetti, advocate van beschuldigde haalde voordien bitsig uit naar openbaar aanklager Tom Janssens. “Van in het begin hebben we haar persoonlijkheid niet verdedigd. De feiten zijn de feiten, daar moet u zich op baseren”, aldus Lorenzetti. Tot de jury zei ze: “U mag geen rekening houden met de persoonlijkheid van mijn cliënte, dat is een debat voor de strafmaat.”

‘Geen plan’

Voorts vroeg de advocate van de beschuldigde de volksjury om haar cliënte schuldig te bevinden aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Van moord is er volgens de advocate geen sprake. De verdediging probeerde ook te weerleggen dat Sandy Deserranno vooraf een plan had om haar partner Kurt Lefevere (46) neer te steken.

Mr. Jo Muylle, raadsman van Freddy Lefevere, de vader van het slachtoffer, repliceerde dat Deserranno haar partner wilde doden omdat hij haar zou verlaten. Mr. Filip Van Bellegem, de advocaat van de vier kinderen van Kurt Lefevere, wees de jury erop dat Deserranno gemakkelijk aan schuldverschuiving doet. “Haar alcholgebruik is geen verzachtende omstandigheid, maar net een verzwarend argument.”

Strafmaat

Over de mogelijke strafmaat had de openbare aanklager de jury al verwittigd. De maximumstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg is tien jaar. Als de slagen voorbedacht waren, is vijftien jaar de hoogst mogelijke straf.

De vijf vrouwen en zeven mannen van de jury beraden zich momenteel over de zes schuldvragen. Deze avond kent Sandy Deserranno haar straf.

(JPT/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier