Bescherming voor Atlantikwall

Redactie KW

Het domein Raversijde met oorlogsrestanten van de ‘Batterij Aachen’, ‘Stützpunkt Bensberg’ en ‘Batterij Saltwedel neu’ en de gebouwen van prins Karel worden door minister Bourgeois definitief beschermd.

Volgens de minister bevat het domein Raversijde belangrijk onroerend erfgoed uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, zowel boven als onder de grond. Een deel van de constructies maakte deel uit van de Atlantikwall, een verdedigingslinie van de Duitsers tegen een geallieerde aanval. “Ook de vroegere villa van prins Karel wordt beschermd”, aldus Geert Bourgeois.

Alle constructies beschermd

Verder worden alle constructies van de militaire basis beschermd in de duinen ten oosten en ten westen van Raversijde. Zo zijn er nog soldatenverblijven van het steunpunt Bensberg, koninklijke paardenstallen, een betonnen post van de Batterij Saltzwedel , een betonnen constructie en ondergrondse sporen van de batterij ‘Saltzwedel-neu’ en van de batterij ‘Aachen’ uit de Eerste Wereldoorlog. Het Provinciaal Domein Raversijde is al sinds 1988 toegankelijk voor het publiek.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier