Bescheiden vooruitgang in onderhandelingen Bekaert over sociaal plan

Redactie KW

Bij staaldraadfabrikant Bekaert hebben vakbonden en directie maandag verder onderhandeld over het sociaal plan bij de geplande herstructurering. Volgens de christelijke vakbond ACV is er een bescheiden vooruitgang geboekt.

De vergadering was maandag vooral technisch. Tal van deelaspecten van het sociaal plan, zoals brugpensioen, outplacement, mutaties en vorming, werden besproken. Er werd nog geen enkel deelakkoord gesloten, maar dat was ook niet de verwachting.

Tegen eind van de maand

De vakbonden en directie zitten dinsdag opnieuw rond de tafel. De bedoeling blijft nog altijd om tegen 30 april een globaal sociaal plan te bereiken. Over het vrijwillig vertrek is afgelopen vrijdag wel al een akkoord ondertekend, waardoor het aantal vrijwillige vertrekkers van het totale aantal ontslagen wordt afgetrokken. De vrijwillig vertrekkers kunnen ook van de dezelfde voorwaarden van het sociaal plan genieten.

Bekaert maakte begin februari haar intentie bekend om over te gaan tot het ontslag van 609 werknemers in de vestigingen in Zwevegem, Deerlijk, Aalter en Ingelmunster.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier