Bert De Graeve verkozen tot Trends Manager van het Jaar

Bert De Graeve (Foto Belga)
Redactie KW

Bert De Graeve, CEO van staaltechnologiegroep Bekaert, is woensdagavond in Brussel verkozen tot 25ste Manager van het Jaar. De jury en lezers van Trends kozen hem onder meer omdat hij als “getalenteerd manager ook in crisistijden een beursgenoteerd bedrijf laat groeien”.

Volgens Trends liet De Graeve zich ook in 2009 opmerken als een
resultaatgerichte manager. De 54-jarige CEO reageerde proactief op de crisis en hield Bekaert zo slagkrachtig zonder moeilijke beslissingen te schuwen, staat te lezen in het juryrapport. Recent gingen er twee Belgische vestigingen van Bekaert dicht.

“Bekaert investeert volop in groei, met innovatie als belangrijkste motor”, oordeelt Trends. Vorig jaar investeerde de groep 68,5 miljoen euro of twintig procent meer dan het jaar voordien in onderzoek en ontwikkeling.

“De titel van Manager van het Jaar is voor mij en Bekaert een
erkenning”, reageerde De Graeve. “Het is prettig dat Bekaert ook in moeilijke tijden als een prima bedrijf naar buiten komt. Dat een onderneming al 130 jaar standhoudt is niet vanzelfsprekend.”

Bekaert Groep, met hoofdzetel in Kortrijk, telt 23.000 personeelsleden in 37 landen. In 2002 ging De Graeve bij Bekaert aan de slag als CFO. Sinds mei 2006 werkt hij er als gedelegeerd bestuurder. De Graeve was voordien manager bij VRT en Alcatel.

Aan Franstalige kant werden Nicolas Steisel en Frédéric Rouvez van Exki, de keten van gezonde fastfood, gekozen tot Managers van het Jaar. (Bron: Belga)

Klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier