Bert De Graeve sluit niet uit dat Bekaert ooit Zwevegem verlaat

Redactie KW

In een interview met Knack zegt Bert De Graeve, ceo van Bekaert, dat hij niet uitsluit dat Bekaert ooit België – en dus zijn bakermat Zwevegem – verlaat.”

“Industriële productie op grote schaal is in België in elk geval niet meer leefbaar,” zegt Bert De Graeve in Knack van woensdag 11 mei. “Niemand wil hier blijkbaar nog industri!e, er is altijd iets mis mee…”

“We hebben enkele jaren geleden onze industriële vestigingen in Lanklaar en Hemiksem moeten sluiten. Het kon niet anders. Wat doen we hier nog wel? We investeren hier nog altijd in onderzoek en ontwikkeling, ook al gebeurt er op dit vlak al veel in China.”

Aalter en Zwevegem

En omdat we hier nog aan research doen, hebben we nog fabrieken in Aalter en in Zwevegem. Als die fabrieken niet meer leefbaar zouden zijn, dan dan wordt het twijfelachtig of we in België nog aan onderzoek moeten doen. En als we hier geen onderzoek meer doen – bijvoorbeeld door een gebrek aan ingenieurs – komen die twee fabrieken op hun beurt in gevaar.”

Hoofdkantoor

Over het hoofdkantoor in Kortrijk zegt Bert De Graeve in Knack:

“Dan staat in Kortrijk nog ons hoofdkantoor, maar dat kun je uiteindelijk ook snel verhuizen naar Genève, Shangai of New York.”

Op de vraag van Knack of het dus niet uit te sluiten is dat Bekaert ooit helemaal uit België vertrekt, antwoordt hij: ,,Dat kun je inderdaad niet uitsluiten.”

(Foto BELGA)

Meer in Knack van woensdag 11 mei en in Krant van West-Vlaanderen.

Bron: focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier