Beroepscrimineel uit Izegem op weg naar 28ste veroordeling

Redactie KW

Een 43-jarige Izegemnaar heeft zich dinsdag op de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor verschillende inbraken en diefstallen.

“Op het beklaagdenbankje zit een echte beroepscrimineel”, sprak de openbaar aanklager, die Krist B. met zijn strenge vordering – er hangt de man een gevangenisstraf van 40 maanden boven het hoofd – een halt wil toeroepen. “Deze man heeft in 20 jaar tijd 27 correctionele veroordelingen verzameld en nu moet hij zich opnieuw verantwoorden voor ruim dertig tenlasteleggingen. Hij heeft een massa feiten gepleegd en de regio Izegem geterroriseerd.”

Jarenlange heroïneverslaving

Krist B. kampt al jaren met een heroïneverslaving en die vormt de kern van het probleem. In april werd de man nog veroordeeld tot vier maanden cel voor een diefstal maar vanaf dat moment pleegde hij in totaal nog eens 37 inbraken en diefstallen. De raadsman van de beklaagde vindt dat er sprake is van eenheid van opzet. Krist B. beseft dat de rechter hem geen milde straf kan geven maar de Izegemnaar hoopt wel op een rechtvaardige straf.

Vonnis op 28 oktober.

(Belga)

Uit Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier