Bernard Masselis rijdt 200 km voor authentieke scheerbeurt in Wevelgem

Redactie KW

Bernard Masselis (58), voormalige zaakvoerder van restaurant ‘t Vliegerke, vestigde zich tien jaar geleden in een klein dorpje Guizancourt in de Somme in Frankrijk, op 200 kilometer van zijn vroegere thuis. Tegenwoordig komt hij op gezette tijden terug, om zich in Wevelgem te laten scheren.

Toen hij nog in Wevelgem woonde, was hij een vaste klant bij barbier Willy Vandaele uit Lauwe. Masselis laat zich graag scheren op de oude manier en laat zijn snor al sinds zijn 16de verjaardag staan. “Eens ik in Frankrijk woonde, ging ik in de buurt op zoek naar een nieuwe barbier. Ik moest teleurstellend vaststellen dat de stiel van barbier er uitgestorven was. Een kapper wou mij met een gillette scheren, maar dan kan ik dat evengoed zelf doen”, zucht Bernard.

“10 jaar op gewacht”

In Wevelgem is er met Thomas Hondequin een nieuwe barbier. “Goed nieuws”, vindt Bernard, “en ja, ik leg graag 200 kilometer af om mij op de oude manier te laten scheren. De scheerbeurt is me enorm bevallen. Hier heb ik tien jaar lang moeten op wachten. Het staat vast dat ik hier nog terugkom. Mijn vrouw die is ook tevreden, want mijn vuile baard is eindelijk weer verdwenen. Alleen mijn snor, mijn trots, laat ik staan.”

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier