Beperkte buit na diefstal in basisschool Sint-Antonius en secretariaat kerkfabriek op ‘t Veld

Redactie KW

Vorig weekend hebben dieven de basisschool Sint-Antonius en nabijgelegen secretariaat van de kerkfabriek Sint-Antonius op ‘t Veld grondig doorzocht. De buit bleef beperkt tot een digitaal cameratoestel, een boekentas en een koffer met geld. Vermoed wordt dat het om dezelfde daders gaat.

De diefstal in de basisschool Sint-Antonius op ‘t Veld werd maandagmorgen ontdekt door de verantwoordelijke van de voorschoolse opvang, die onmiddellijk directeur Patrick Vermeersch inlichtte. “Je vermoedt dan natuurlijk het ergste. Gelukkig viel de buit en de schade nog mee. Al is het nooit plezier om ongewenst bezoek te krijgen.”

Onbekende klommen vorig weekend over de tuinmuur van de kleuter- en lagere school Sint-Antonius. Het venster van een achterdeur werd met een roetborstel ingeslagen. Alle klassen en lokalen werden doorzocht. De houten deurstijl van het bureel van de directeur werd opengebroken. Er werden een digitaal fototoestel en een boekentas van een leerling gestolen.

Ook in het secretariaat van de kerkfabriek van Sint-Antonius werd ingebroken. Er werd een raam stukgeslagen om zo toegang te krijgen tot het lokaal. Er werd een koffer met geld gestolen. De politiezone Midow voert een onderzoek. Wellicht gaat het om dezelfde daders. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier