Benelux-record freefly niet verbroken in Moorsele

Redactie KW

Tijdens het de Flanders Freefly, een internationaal skydive evenement op het vliegveld Moorsele, werd het Benelux-record freefly tegen de verwachtingen in niet verbroken.

Van 20 tot en met 27 juli is Moorsele het decor voor een internationaal skydive evenement, de Flanders Freefly. De parachutisten probeerden er afgelopen weekend een nieuw Benelux-record neer te zetten. “Door te veel bewolking op zaterdag konden de parachutisten pas na 17 uur springen”, legt Sarah Belien, een van de organisatoren uit. “Omdat er bij het team van de Nederlandse parachutisten nieuwe leden zijn, hadden ze waarschijnlijk te weinig ervaring. Tegen alle verwachtingen in konden we het record niet verbreken.”

Freefly is een discipline in het parachutespringen waarin de skydivers in een verticale positie met het hoofd of voeten naar beneden springen. Ze bereiken snelheden tot meer dan 300 km per uur. Het record blijft voorlopig bij 21 springers. “We hopen het volgend jaar wel te kunnen verbreken”, aldus Sarah Belien.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier