Benefiet voor Dilara (11) uit Nieuwpoort

Redactie KW

Nicky Quarteer uit Nieuwpoort organiseert op zaterdag 7 januari voor haar zwaar hulpbehoevend dochtertje Dilara (11) een benefietavond met zanger Rinus Dijkstra, Romana en Willem Kruijt. Met de opbrengst wil Nicky Quarteer voor de bedlegerige Dilara een speciaal toestel komen dat haar spieren en de bloedsomloop in haar benen stimuleert. “Dat toestel kost ontzettend veel geld en er zijn geen tussenkomsten voorzien”, zegt Nicky.

“Na een operatie is Dilara plots op zwaar hulpbehoevend geworden”, vertelt Nicky Quarteer uit Nieuwpoort. “Ze kan niet stappen, spreken, zitten en krijgt nu en dan epileptische aanvallen. Dilara is een heel lief en aanhankelijk kind en heeft ook heel veel aandacht en knuffels nodig. Een tijdje geleden kwam Nicky Quarteer op het spoor van een Duits toestel dat helpt bij revalidaties of mensen met verlammingen in beweging houdt. “Voor Dilara is het toestel heel interessant”, legt Nicky uit. “Het trapt voor haar zodat haar benen in beweging blijven. Bovendien stopt het automatisch mocht Dilara spasmen krijgen.”

Echter, de kostprijs van het toestel is een harde noot om te kraken. “6.897 euro kost het”, zegt Nicky. “Ik kan dat niet betalen. Daarom organiseer ik op 7 januari in DiDi’s Lounge Bar een benefietavond met zanger Rinus Dijkstra, Romana en Willem Kruijt. Hopelijk kan ik met de opbrengst toch een deel ervan betalen, want voor de rest kan ik op geen enkele tussenkomst rekenen.”

www.didis.be – nicky@didis.be

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier