Benedensite Kosmos Heuvelland open op 29 juni

Redactie KW

De komende maanden wordt verder gewerkt aan het landschapspark op de benedensite van de Kosmos. De gemeente Heuvelland voorziet samen met tal van andere partners een officiële opening op 29 juni. Daarmee echter is het verhaal van de Kosmos nog niet volledig af.

Het is namelijk nog steeds wachten op een commerciële partner voor de exploitatie van de bovensite. “Het wordt zeker opnieuw een vorm van verblijfstoerisme”, weet Pierre Hubeau, boswachter bij het Vlaams Agentschap Natuur en Bos. “We hebben momenteel een zeer ernstige kandidaat om de site aan te kopen. Ik durf daar echter geen termijn op kleven. De koper wil eerst nog zijn financiële achterban raadplegen vooraleer zijn definitieve handtekening te plaatsen.” Het recreatief landschapspark krijgt op de plaats van het vroegere openluchtzwembad een amfitheater. Er komt een speelzone voor actieve buitenbeleving met een waterpartij, een takkentunnel en een actieve speelzone voor kleuters. De oude boskanterswoning werd gerenoveerd tot een halfopen, overdekte picknickruimte. Het totale speelgebied voor de jeugd zal 4 hectare omvatten.

De Kosmos site werd in 2009 aangekocht door de Vlaamse overhied waarna de sloopwerken begonnen in 2010. Vier jaar later wordt dus nu het landschapspark definitief opengesteld.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier