Bende riskeert tot acht jaar cel voor dodelijke steekpartij

Redactie KW

Vijf Algerijnen moesten zich dinsdag voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden voor de dood van een Algerijn begin november 2008. Het openbaar ministerie vordert celstraffen tot acht jaar.

Aan de Kaaistraat in Oostende werd begin november 2008 een Algerijn neergestoken tijdens een ruzie met vier landgenoten. Het zou gaan om een afrekening in het milieu. Ze wilden de man een lesje leren. Een week later verleed het slachtoffer aan zijn opgelopen verwondingen.

Drie van de Algerijnse beschuldigden deelden de messteken uit. Ze werden eerst beschuldigd van moord, maar de onderzoeksrechter herkwalificeerde de feiten naar opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de bedoeling te doden. Het openbaar ministerie vordert voor hen zeven en acht jaar celstraf.

De vierde Algerijnse beschuldigde keek enkel toe en wordt beschuldigd van schuldig verzuim. Hij riskeert een jaar celstraf.

In de loop van het onderzoek volgde de aanhouding van het vijfde bendelid. Hij had de messen geleverd. Het openbaar ministerie vraagt voor hem vier jaar celstraf.

De zaak wordt voortgezet op 21 april. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier