Ben Glorieux wordt fractiemedewerker provincieraad voor N-VA

Redactie KW

Ben Glorieux (28), oud-voorzitter van Jong N-VA Brugge, gaat professioneel aan de slag bij zijn partij : hij wordt fractiemedewerker voor de provincie West-Vlaanderen, een nieuwe functie binnen de partij.

Ben Glorieux is afkomstig uit Poperinge, bracht zijn studententijd in Brugge door en studeerde aan de KHBO af als Bachelor Toerisme. De voorbije jaren gaf hij les in diverse Brugse middelbare scholen. “We zijn de grootste oppositiepartij in de provincie met 20 provincieraadsleden. Ik zal de raadsleden administratief en inhoudelijk bijstaan”, zegt hij. “Wij willen vooral een slankere en efficiënte provincie in de toekomst. We zullen dan ook de interne staatshervorming van heel nabij opvolgen”.

Alhoewel hij nu in hartje Brugge woont, is Glorieux politiek nog altijd erg actief in zijn geboortestad. Hij is bestuurslid van N-VA Poperinge en was er ook campagneleider voor de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Zelf was hij kandidaat op de provincieraadslijst van het district Ieper-Poperinge, maar met zijn 1.531 stemmen was hij niet verkozen. Recent was hij ook kandidaat voor het nationaal partijbestuur, maar ook daar greep hij ernaast. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier