Bemanningslid vissersboot : “Troffen geen drenkelingen aan, alleen lege reddingsvesten”

© BELGA
Redactie KW

Het containerschip Corvus J dat woensdagavond in aanvaring kwam met de inmiddels gezonken autoboot Baltic Ace, bevindt zich nog steeds op de Noordzee. Het schip was de hele nacht betrokken bij de reddingsoperatie van de Baltic Ace, zo liet de Duitse rederij Jüngerhans, eigenaar van de Corvus J, donderdag weten.

“De Corvus J heeft slechts kleinschalige schade overgehouden aan de scheepsbotsing. De bemanning van het schip bestaat uit 12 mensen. Geen daarvan is gewond geraakt”, is alles wat Stefan Jüngerhans, één van de directeuren van de rederij, voorlopig wilde zeggen. De cargo was onderweg van Schotland naar Antwerpen. Het in 2003 opgeleverde schip vaart onder Cypriotische vlag, is 135 meter lang en weegt ruim 6.000 ton.

Rederij Jüngerhans is een meer dan 120 jaar oude rederij uit het Duitse Haren aan de rivier de Ems, net over de Nederlandse grens bij Emmen. De vloot bestaat uit 50 schepen en de rederij heeft ongeveer 700 werknemers in dienst.

Eerste noodoproepen

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf had de Nederlandse visserskotter OD-6 Zeldenrust uit Ouddorp als eerste de noodoproepen van de Baltic Ace ontvangen. De vissersboot was vlakbij de plaats van de aanvaring en is door de kustwacht naar de precieze ongevalsplaats geleid.

Tegenover de krant vertelde bemanningslid René Sperling van het vissersschip dat de reddingsoperatie ‘heel snel’ op gang was gekomen. “Wij troffen geen drenkelingen aan, alleen wrakhout, lege reddingsvesten, lege vlotten”, aldus de visser.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier