Bemanning fregat Louise-Marie verneemt bij vertrek naar Somalië dat ze op oefening gaan naar Kreta

Redactie KW

De bemanning van het fregat Louise-Marie heeft vanmiddag op de militaire basis in Zeebrugge vernomen dat ze op missie vertrekken… maar voorlopig niet naar Somalië, maar wel op oefening naar Kreta. De reden: Defensie wacht op geld van de regering voor de internationale missie tegen de piraterij.

vertrokken voor een internationale opdracht.

Het fregat Louise-Marie is woensdagmiddag vanuit Zeebrugge vertrokken voor een internationale opdracht. Tenminste, zo zag het er naar uit en dat kan het nog altijd worden.Het fregat neemt in principe deel aan operatie Atalanta. Dat is een operatie tegen de piraterij voor de kust van Somalië waar zeven Europese landen aan meewerken. De Louise-Marie blijft vier maanden weg.

Het fregat heeft 166 bemanningsleden aan boord en beschikt over een Alouette III-helikopter met een heliteam van vijf personen. Maar… het is nog niet helemaal zeker of het fregat daadwerkelijk zal deelnemen aan de operatie. Daarvoor moet de regering het licht op groen zetten. Het schip trekt eerst naar Kreta waar de bemanning de training zal verfijnen. Indien er geen groen licht komt van de ministerraad, moet het schip rechtsomkeer maken.

Voor de tientallen familieleden die de bemanning kwamen uitwuiven én voor de bemanning kwam de mededeling over het vertrek op oefening als een verrassing.

(B.V./JG//Belga)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Bemanning fregat Louise-Marie verneemt bij vertrek naar Somalië dat ze op oefening gaan naar Kreta

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier