Beloftevolle architect bouwt exclusief appartement

Redactie KW

Het gaat snel voor de jonge Veurnse architect Marijn Vanhoutte (26). Hij won de prestigieuze Meesterproef en heeft zijn eerste overheidsopdracht vast. En in Veurne realiseert hij met ‘t Jaagpad een project met een exclusief appartementsgebouw en vier rijwoningen.

„De Meesterproef is een initiatief van de Vlaamse bouwmeester om jonge architecten vertrouwd te maken met het openbaar opdrachtgeverschap”, aldus architect Marijn Vanhoutte. „Door het winnen van de wedstrijd mag ik in Gent 21 type-rijwoningen ontwerpen.”

Samen met zijn vriendin Marijke Beyl, eveneens ingenieur-architect, realiseert Marijn Vanhoutte straks ook het project ‘t Jaagpad, een appartementsgebouw en vier rijwoningen. „Het project heeft een zeer exclusieve ligging, namelijk in het centrum van Veurne, naast het gerechtsgebouw en vlak aan het water. Het project ‘t Jaagpad wordt een mix van twintig luxueuze appartementen met leefterrassen en vier rijwoningen, eveneens kwalitatieve woningen op een kleine oppervlakte, net zoals bij de meesterproef.”

(PSV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 4 maart 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier