Beloften KV Kortrijk smeren Club Brugge eerste nederlaag aan

Kortrijk haalde in de tweede helft een 0-1-achterstand op en won uiteindelijk met 4-2. KVK tekent zo voor een zes op zes.

In een al bij al evenwichtige eerste helft kreeg Club, met Wang, Bolingoli en Koopman als bekendste A-kernspelers, veruit de beste kansen, maar de bezoekers verkwanselden een aantal open mogelijkheden. Op het half uur was het dan toch raak (0-1). KVK, dat enkele dubieuze strafschopgevallen niet gefloten kreeg, kreeg nog voor de rust via Bradley Vanneste een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de bezoekende doelman redde knap.

Na de pauze was het vet van de soep bij Club Brugge. Bradley Vanneste, een van de kleinsten op het veld, mocht na een corner ongedekt de gelijkmaker binnen koppen. Even later tekende diezelfde Vanneste na een knappe aanval voor de 2-1. En nog was de lijdensweg van de leider in de beloftencompetitie – 7 op 9 – niet over. Eerst trapte Gregory Mahau nog knap de 3-1 binnen en Lukas Van Eenoo zorgde nog voor de 4-1. In blessuretijd kon Club nog milderen vanop de stip na een licht toegekende strafschop. (CDW)