Bellewaerde Park laat 70 camera’s installeren

Redactie KW

In Bellewaerde Park zijn 70 camera’s geïnstalleerd. Ze zijn vooral bedoeld om bij onregelmatigheden aan attracties, zo snel mogelijk te kunnen ingrijpen.

Bellewaerde ging in zee met het bedrijf Mobotix voor de levering van de zeventig camera’s die her en der in het park, en vooral bij waterattracties, werden geïnstalleerd. Ze vervangen de analoge camera’s die een veel beperktere capaciteit hadden en bovendien ‘s winters afgekoppeld en weggenomen moesten worden.

De operatoren van de attracties kunnen dankzij computerschermen de bewegingen volgen die door de camera’s worden geregistreerd. Het laat hen toe efficiënter in te grijpen als bijvoorbeeld bezoekers de veiligheidsvoorschriften niet naleven op een attractie.

De camera’s werken met infraroodbeelden, waardoor ze ook kunnen dienen als nachtwaker voor de dieren in het park. Zo konden de dierenverzorgers dankzij nachtbeelden een verklaring vinden voor de gedragsstoornissen van één van de olifanten.

Bleek dat het dier ‘s nachts geregeld gestoord werd door een collega. De twee slapen nu op een afstand van elkaar. En het probleem is opgelost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier