Bellewaerde Park in Ieper beperkt aantal attracties voor mensen met mentale handicap niet

Redactie KW

Bellewaerde Park zal geen nieuw reglement invoeren met beperkingen voor mensen met een mentale handicap. Plopsaland deed dat wel, mensen met een mentale handicap mogen daar voortaan op minder attracties zitten. Het park nam die beslissing na een risico-analyse van een Duitse keuringsorganisatie.

Anke Vanheirreweghe van Bellewaerde Park: ‘Wij krijgen hier veel mensen met beperkingen over de vloer. We proberen ons park dan ook zo toegankelijk mogelijk te maken. Als ze zich kenbaar maken aan de ingang, krijgen ze een speciaal armbandje en krijgen ze ook een folder mee met concrete info over toiletten, EHBO en de veiligheid en toegankelijkheid van de attracties.’

Begeleiders moeten inschatten wat kan

Bij elke attractie worden ook de veiligheidsvoorschriften duidelijk geafficheerd. ‘Omdat de bedieners van attracties aan het uiterlijk van de mensen niet kunnen inschatten wat ze aankunnen of aandurven en hoe ze zullen reageren, wordt aan de begeleiders van de mensen met beperkingen gevraagd om dit in te schatten. Zij kunnen dat veel beter,’ aldus Anke.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier