Bellewaerde Park en Plopsaland hebben goed zomer achter de rug

Redactie KW

De zomervakantie is bijna voorbij en de pretparken maken een positieve balans op van de vakantiemaanden. Zo is het aantal bezoekers in Bellewaerde Park in Ieper gestegen met 6%.

Kristof Louagie: “Het succes van Bellewaerde Park schuilt in de combinatie van de zomershow Wakanda en de nieuwe attractie Turtle Vision, met de vaste waarden zoals de 5 populaire waterattracties en uiteraard de vele tropische dieren waaronder het girafje Zuberi. Ook de 5 zomernocturnes op zaterdag waren opnieuw een publiekstrekker.”

Halloween

Voor Bellewaerde Park zit het pretparkseizoen er nog niet op. In september en oktober is het park nog elk weekend open en vanaf 16 oktober wordt het park opnieuw volledig ondergedompeld in Halloweensfeer met de 2e editie van Rat Attack.

Plopsaland

Plopsaland De Panne mocht 5% meer bezoekers ontvangen in vergelijking met juli en augustus 2009. Liesbeth Van Wachbeke: “Niet enkel het ideale pretparkweer lokte veel volk naar De Panne, ook optredens met K3, Mega Mindy, Kabouter Plop en Samson & Gert waren echte publiekstrekkers. Wellicht zullen dit jaar opnieuw meer dan 1.000.000 Plopsa-liefhebbers een bezoek brengen aan Plopsaland De Panne.”

Ook in Plosaland staan een aantal najaarsevenementen op de agenda, zoals de verjaardag van plop, de Mega Mindy Boevendagen, Halloween, Sintweekends en Kerst.


(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier