Bellewaerde krijgt nieuwe bizons en uitkijkposten bij leeuwenverblijf

Redactie KW

Nog een maand en dan opent Bellewaerde Park zijn deuren voor een nieuw seizoen. Vanaf 31 maart gaat het park open, momenteel wordt er nog hard gewerkt aan enkele nieuwigheden. Zo krijgt de Far West zone er vier wisents of Europese bizons bij, en kan je de leeuwen binnenkort gadeslaan van uit een verstevigde jeep, alsof je zelf in de savanne op toer bent.

In de Far West zone kwam je tot voor kort geen dieren tegen, maar daar komt nu verandering in! Vier wisents of Europese bizons krijgen een thuis in het nieuw aangelegde bizonverblijf recht tegenover de keverbaan. Wisents zijn de grootste Europese zoogdieren. Er werd bewust gekozen voor de Europese variant omdat wisenten een sterk bedreigde diersoort zijn. In het kader van een kweekprogramma in samenwerking met EAZA gaat Bellewaerde Park van start met een kweekgroep met 1 mannetje en 3 vrouwtjes.

Een leeuw op je carrosserie

Wie de leeuwen in Bellewaerde Park wil spotten, krijgt vanaf dit seizoen een alternatief voor het Bengal Express-treintje. Dat kan binnenkort ook aan het stuur van een speciale ‘leeuwenproof’ jeep. Twee speciaal aangepaste terreinwagens worden gemonteerd in een constructie met gelaagd en gehard veiligheidsglas van 22 mm dik.

Daarnaast worden enkele andere attracties ook wat opgefrist. De Keverbaan krijgt een nieuwe carrosserie en de rails van de Boomerang krijgen een nieuwe Mexicaanse tint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier