Belleman Veurne gaat voor wereldrecords onder meer komkommer snijden en druiven happen

Redactie KW

De voorlaatste Veurnse Vrijdag, die plaatsvindt op 24 augustus op de Grote Markt, wordt een speciale stunteditie die is opgebouwd rond de persoon van belleman Joris Goens. Die kwam zelf met het idee op de proppen, als bestuurslid van de organiserende VVV Veurne. “Ik zal onder meer twee ludieke wereldrecordpogingen ondernemen”, licht hij alvast een tipje van de sluier.

“Om 20 uur start ik meteen met een spectaculaire entree, door met een auto op twee wielen door een groot, wit vel papier te rijden. Daarna zal ik een aantal voorwerpen op mijn kin in evenwicht houden. Ik start met mijn bel en zal ook een stoel laten balanceren, maar waarmee ik zal eindigen is voor mij ook nog een raadsel”, lacht Joris Goens.

“Vervolgens is het alweer showtime. Mijn zoon Lukas zal druiven smijten van op het hoogste balkon van de Belforttoren, die ik dan in mijn open mond moet opvangen, 35 meter lager op de Grote Markt. Hierop zijn we al aan het trainen en ik kan je verzekeren dat die druiven hard aankomen. Omstreeks 20.30 uur vang ik nog meer druiven met mijn mond, maar nu worden die van op de grond geworpen. Het betreft een wereldrecordpoging die ik heb aangevraagd bij Guiness World Records, waar dus een strenge reglementering aan vast hangt.”

Komkommers snijden

Nog later moet alweer een record sneuvelen, namelijk dat van ‘zo veel mogelijk schijfjes komkommer snijden in twintig seconden’. “Dit is geen wereldrecordpoging, maar louter voor de lol. Ik zal een chef-kok en iemand uit het publiek uitdagen om mijn persoonlijke record te verbeteren, dat nu op zeventig stuks ligt”, klinkt het.

(WV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier